АПАРТАМЕНТИ – КВАРТАЛ „ЛАГЕРА“

Доверете се на реалистичния (п)оглед с Broker360

Търсите апартаменти? Квартал „Лагера“ е икономичен вариант за закупуване или наемане на жилища. Разбира се, ние от Broker360 бихме искали да ви запознаем с всички предимства и недостатъци, които могат да окажат влияние върху вашия избор на апартаменти. Квартал „Лагера“ е един от софийските квартали, които впечатлява с приличните цени, със спокойствието и тишината в района въпреки не особено добрата инфраструктура. Ако вие сте решили да закупите апартаменти, квартал „Лагера“ е хванал окото ви и искате да научите повече за него, продължавайте да четете.

Апартаменти - Лагера
Имоти – Лагера

РАЗПОЛОЖЕНИЕ

Локацията е едно от първите неща, от които хората се интересуват, когато търсят да закупят апартаменти. Квартал „Лагера“ се намира в югозападната част на София и функционира като жилищен комплект, част от големия район „Красно село“. Кварталите, с които „Лагера“ граничи са ж.к. „Хиподрума“, ж.к. „Красна поляна“ и ж.к. „Славия“. „Лагера“ е обграден и от два булеварда – бул. „Акад. Иван Гешов“ и бул. „Цар Борис III“, – както и с и няколко по-големи улици, улесняващи връзката му с останалите части на столицата. В близост се намира и Владайска река. Ако локацията е важна за вас при избора на апартаменти, квартал „Лагера“ има сравнително добро разположение, но придвижването там се осъществява сравнително трудно, ако не разполагате с личен автомобил.

ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Ако за вас придвижването и линиите на градския транспорт са от значение, когато търсите апартаменти, квартал „Лагера“ едва ли е най-подходящото място. През него преминават едва четири транспортни линии – автобуси №60 и №260 и трамваи №5 и №19. Честотата на преминаване на тези линии никак не е добра, като изключение прави трамвай №5, който осъществява връзката на квартала с центъра на града. В близост до „Лагера“ са разположени и други спирки, но те са сравнително отдалечени от вътрешността му. Точно поради тази причина трафикът в квартала е изключително натоварен и там се отчитат едни от най-големите задръствания извън централните части на столицата. Така че ако за вас това е важно при избора на апартаменти, квартал „Лагера“ едва ли е най-подходящото място за закупуване дългосрочна инвестиция в жилища.

ОБРАЗОВАНИЕ

Що се отнася до образованието, „Лагера“ е сравнително добре обезпечан квартал. На неговата територия функционира детска градина и училище – 25 ОУ „Д-р Петър Берон“. В сравнение с някои от по-отдалечените квартали, където функционират единствено частни образователни институции „Лагера“ се счита за добро обслужен квартал. Ако за вас образованието е критерий номер 1, по който избирате апартаменти, квартал „Лагера“ ви предлага възможност да се възползвате от малко, но добри държавни образователни центрове в непосредтсвена близост.

ВЪЗДУХ

Макар озеленените площи да са доста и в близост да преминава Владайска река, в „Лагера“ не се отчита голяма чистота на въздуха. Това се дължи, от една страна, на натоварения трафик и вредните емисии, а от друга – на разположените във и около квартала промишлени обекти. Там финкционира ТЕЦ „Земляне“, депо „Красна поляна“ и Електрокарен завод. Ако за вас въздухът е от съществено значение при избора на апартаменти, квартал „Лагера“ не предлага чистотата, която можете да откриете в „Симеоново“, „Бояна“ или „Драгалевци“ например. Но трябва да отчетем, че поради тази и още причини „Лагера“ е значително по-евтин от изброените квартали.

Апартаменти - Лагера
Имоти – Лагера

АРХИТЕКТУРА

Архитектурата на „Лагера“ е много разнообразна и там можете да намерите жилища от различни периоди с различен тип строителство. Така че когато говорим за апартаменти, квартал „Лагера“ предлага множество възможности за избор. Там преобладава старото ниско етажно тухлено строителство, което е останало още от 60-те години на миналия век. Откриват се още ЕПК блокове от 80-те години, а в последното десетилетие започна и строеж на нови сгради, макар той още да не е напреднал достатъчно в рамките на този квартал. Въпреки това жилищата в „Лагера“ имат отлично разпределение и почти всички от тях са с централно топлозахранване, което привлича множесто хора, търсещи да закупят апартаменти. Квартал „Лагера“ е изключително добър избор по отношение на видове и типове жилищни сгради и това определено е едно от големите му предимства.

ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ

По отношение на търговски обекти в квартала не липсват магазини и големи супермаркети. Определено преобладават малките квартални магазини, но точно тук можете да намерите икономични варианти за закупуване на вещи и стоки от всякакво естествено значително по-евтино, отколкото в по-централните части на града. Това е едно от предимствата на „Лагера“, ако имате нужда от по-икономичен и спокоен живот и на това се гради вашето търсене на подходящи апартаменти. Квартал „Лагера“ е добро обслужен както по отношение на стоки, така и на услуги.

СИГУРНОСТ И ЗДРАВЕ

На територията на квартала функционира голям медицински център, разположен с сградата на ГУСВ („Главно управление строителство и възстановяване“), а освен това не липсват и малките кабинети, обхващащи различни здравни аспекти. В „Лагера“ ще откриете и ветеринарни клиники, аптеки и ЗОО магазини, така че по отношение на здравеопазването за вас, вашето семейство и вашите домашни любимци можете да сте сигурни и спокойни. Ако това е важно за вас, когато търсите апартаменти, квартал „Лагера“ е обособен като тих район с добра, макар и често претоварена, връзка към централната част на София, където са разположени най-големите болнични заведения.

Апартаменти - Лагера
Имоти – Лагера

Надяваме се, че тази статия ви е била полезна! За нас от Broker360 е удоволствие да ви информираме и запознаваме, за да улесним вашия избор и да го направим обоснован!

А ако сте любопитни да научите още за квартал „Лагера“, погледнете тук.

Следете и следващите текстове на Broker360 от поредицата, представяща кварталите на София и вашите възможности за закупуване или наемане на жилище там.

Погледнете още:

Недвижими имоти – „Надежда“ 4

Разгледайте и нашите оферти за квартал „Лагера“: https://broker360.bg/offers/list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *