НЕДВИЖИМИ ИМОТИ – „НАДЕЖДА 4“

Доверете се на реалистичния (п)оглед с Broker360

В последните години един от най-големите проблеми, но една от най-успешните инвестиции на съвременни човек в София са покупката и продажбата на недвижими имоти. „Надежда“ е сред кварталите, които привличат най-много жители, защото изглеждат като отделен миниград насред столицата. Ние от Broker360 сме насреща, за да ви съдействаме не само с наемането, отдаването, покупката и продажбата на жилища, но и с изграждането на реалистична представа за софийските квартали в различни отношения, които могат да окажат влияние при избора на недвижими имоти. „Надежда“ е един от най-интересните за нас квартали, тъй като сякаш функционира самостоятелно, макар и под шапката на големия забързан град. Все пак лицето на столицата няма как да не бъде прозряно в квартал „Надежда“ във всичките ѝ 4 части. Така че ако търсите недвижими имоти, „Надежда“ е хванала окото ви и искате да научите повече за нея, продължавайте да четете!

Недвижими имоти - Надежда 4
Недвижими имоти – Надежда 4

НАДЕЖДА 4

„Надежда 4“ е част на големия комплекс „Надежда“. Поради нейното позициониране големи очаквания по отношение на организацията на квартала и строителството се възлагат именно на тази част на района. И в голяма степен те биват оправдани. Проследете всички детайли, които биха ви помогнали да вземете информиран и мотивиран избор за покупката на недвижими имоти. „Надежда 4“:

РАЗПОЛОЖЕНИЕ

„Надежда 4“ е квартал, който се намира в северозападната част на град София, отдалечен от централната част на града, но не и изолиран от нея. Ако разположението е от съществено значение за вас при избора на недвижими имоти, „Надежда 4“ има сравнително далечна локация, но въпреки това е добре обособен квартал. Гранични на „Надежда 4“ са кварталите „Връбница“, „Надежда 2“ и ж.к. „Свобода“. През квартала не преминават големи булеварди освен бул. „Ломско шосе“. „Надежда 4“ е оградена от улиците „Христо Стилянов“, „Никола Жеков“ и „Бели Дунав“. Не на последно място особено по важност е граничността на квартала с един от големите софийски паркове – Северния парк.

ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Ако за вас градският транспорт е важен фактор, който ви движи при избора на недвижими имоти, „Надежда 4“ е доста добре обезпечена откъм транспортни линии, които преминават през квартала. На първо място ни се струва важно да отбележим връзката на метрото, разположена на кръстовището на бул. „Ломско шосе“ и ул. „Бели Дунав“. Метростанция „Бели Дунав“ е едно от най-често използваните транспортни средства за целия район „Надежда“. Жителите на квартала могат да стигнат за по-малко от 15 минути до идеалния център на града, което определено можем да счетем като предимство, до голяма степен компенсиращо отдалечеността на квартала. Оттук преминават още автобусните линии №83, 85, 86, 87, 108, 285, трамвайна линия №6 и маршрутни таксита №5, 7, 8, 9, 22, 31. Можем да отбележим, че честотата на преминаващите през квартала автобуси не е отлична, но все пак „Надежда 4“ може да се похвали с добре уреден градски транспорт. Ако за вас това е от значение при избора на недвижими имоти, „Надежда 4“ може да удовлетвори потребностите ви.

ОБРАЗОВАНИЕ

Бихме могли да кажем, че като за малка единица от голям квартал в „Надежда 4“ има достатъчно функциониращи учебни заведения и вие можете да разчитате на добро образование в квартала за вашите деца. На територията на квартала се намират едно училище – 102 ОУ, разположено на ул. „Звезда“, и две детски градини. Поради близостта между „Надеждите“ вие може да предпочетете и друга образователна институция и няма да ви отнеме много време да стигнете до нея. Много семейства имат предвид образователните центрове при покупката на недвижими имоти. „Надежда 4“ разполага с добре уредено образование, така че в това отношение можете да бъдете уверени в избора си.

Недвижими имоти - Надежда 4
Недвижими имоти – Надежда 4

ВЪЗДУХ

По отношение на въздуха квартал „Надежда“ като цяло е известен като един от кварталите с най-замърсен въздух след разположените в централните части на града квартали. Там целогодишно няма достатъчно вятър, който да раздвижва въздушните пластове и затова въздухът остава прашен и застоял. От четирите части „Надежда 4“ има най-високо качество на въздуха поради разположението на Северния парк в непосредствена близост до квартала. За съжаление зеленината не би могла да компенсира замърсеността на въздуха. Ако за вас това е от съществено значение при избора на недвижими имоти, „Надежда 4“ не впечатлява и често отблъсква купувачите, но трябва да имате предвид, че в цяла София да говорим за чист въздух все още е невъзможно.

АРХИТЕКТУРА

Стари панелни социалистически блокове заемат почти цялата площ на квартал „Надежда 4“. Високи 4 етажа, те са разпръснати навсякъде из квартала. Не липсват и по-новите 8 и 9 етажни блокове, както и ЕПК блоковете, останали като наследство от 80-те години на миналия век. Новото строителство в квартала е едва в началото си. То се осъществява по-скоро от страната откъм квартал „Свобода“. Засега то не може да измести панелните топли блокове. Ако това не ви притеснява при избора на недвижими имоти, „Надежда 4“ е подходящ квартал за вас.

ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ

Що се отнася до търговските вериги, бихме могли да кажем, че в квартал „Надежда 4“ няма разположени големи супермаркети и търговски центрове, но все пак не липсват търговски обекти. От една страна, вие можете да намерите множество малки магазинчета и квартални маркети. Също така на територията на квартала има обособени два големи пазара. Това са пазар „Надежда“ и пазар „Оряхово“, където можете да намерите много от търсените от вас стоки от различно естество. В непосредствена близост до квартала в ж.к. „Връбница“ е ситуиран супермаркет „Билла“, който се намира на достъпно място и лесно можете да стигнете до него. Ако това е от значение за вас при избора на недвижими имоти, „Надежда 4“ предлага едно прилично ниво на търговия.

СИГУРНОСТ И ЗДРАВЕ

В квартал „Надежда 4“ няма обособени големи болнични заведения, но все пак тук никак не липсват аптеки, частни лекарски кабинети и дентални центрове. В голяма близост до район „Надежда“ се намират няколко поликлиники, сред които се откроява Пета градска болница, известна с отличното ниво на здравеопазване. Така че вие бихте могли да разчитате, че в здравно отношение този квартал е сравнително обезпечен откъм здравни центрове. Ако обаче желаете да живеете в близост до големите болници и това за вас значи сигурност и спокойствие, трябва да се насочите по-скоро към централната част на града, търсейки недвижими имоти. „Надежда 4“ е достъпен квартал и непременно трябва да имаме предвид сравнително ниските цени на имоти там.

Недвижими имоти - Надежда 4
Недвижими имоти – Надежда 4

А ако сте любопитни да научите още за квартал „Надежда“, погледнете тук

Повече за новините от квартала можете да научите на официалния му сайт тук: http://www.so-nadejda.com/

Следете и следващите текстове на Broker360 от поредицата, представяща кварталите на София и вашите възможности за закупуване или наемане на жилище там.

Погледнете още:

Недвижими имоти – „Симеоново“

Апартаменти – „Света Троица“

Разгледайте нашите оферти на: https://broker360.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *