АПАРАТАМЕНТИ – КВАРТАЛ „ИЗТОК“

Доверете се на реалистичния (п)оглед с Broker360

Търсите апартаменти? Квартал „Изток“ може да се окаже едно от най-подходящите места за закупуване или наемане на жилище в столицата. За нас от Broker360 е важно нашите клиенти да бъдат запознати с предимствата и недостатъците на софийските квартали, за да могат да направят ангажиран и информиран избор. Когато говорим за апартаменти, квартал „Изток“ предлага множество възможности и е един от най-добрите избори, когато става въпрос за по-елитен, скъп и добре устроен жилищен квартал в София. Прочетете цялата статия, за да придобиете пълна представа за онова, което ви очаква там. Приятно четене!

Квартал "Изток"
Квартал „Изток“

РАЗПОЛОЖЕНИЕ

Грижите и отговорностите могат да се окажат наистина много при търсенето на подходящи за вас и за вашето семейство апартаменти. Квартал „Изток“ е едно от най-предпочитаните места сред все повече хора в последните години. Разположен в югоизточната част на София, откъдето идва и неговото име, той си съседства с квартал „Гео Милев“ на североизток и с квартал „Дианабад“ на югозапад. През квартала преминават няколко главни булеварда, сред които бул. „Драган Цанков“ и бул. „Цариградско шосе“. Това е едно от големите предимства на „Изток“, тъй като обуславя отлично устроения градски транспорт, който се движи из него.

ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Ако за вас е важно да имате достъпен и удобен транспорт в близост до своите апартаменти, квартал „Изток“ е един от най-добрите варианти за закупуване или наемане на жилища, тъй като през него преминават автобусните линии №76, 84, 204, 213, 214, 280, 305, 306, 604, 72, 413, както и тролейните линии №4, 5, 8, 11, както и маршрутни таксита №1, 3, 4, 5, 6, 9, 16, 23, 24, 27, 29, 30, 35, 36, 37, 42, 45, 47. Не на последно място следва да отбележим, че в квартал „Изток“ е ситуирана и метростанция „Жолио Кюри“. Така че ако искате да разполагате с близък градски транспорт, който да ви отвежда до различни точки из столицата, на няколко крачки от вашите апартаменти, квартал „Изток“ ви предлага най-обширната градска мрежа от автобуси и тролеи от който и да е друг квартал в София. Да не забравяме, че там е разположена и автогара „Юг“, която осъществява връзката ви с някои градове.

ОБРАЗОВАНИЕ

Несъмнено изграждането на семейство и неговото разрастване е една от основните причини за закуппуването на апартаменти. Квартал „Изток“ е достъпен в това отношение, тъй като в него са разположени Частна професионална гимназия по мениджмънт и бизнес-администрация „Хелиос 2000” на ул. „Ю. Гагарин” 14, Гимназията по приложни изкуства „Илия Петров”, Средното художествено училище за приложни изкуства, Професионална гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия, на ул. „А. Далчев” 8, СПГЕ – електротехникум, на ул. „Р. Алексиев”, СОУ – „Св. Иван Рилски”, на улица „Ю. Гагарин” и 119-то СУ „Акад. Михаил Арнаудов“, на ул. „Райко Алексиев”. При избора на семейни апартаменти квартал „Изток“ е подходящо място, тъй като изборът от различни детски градини, гимназии и училища е доста обширен. Разбира се, най-много училища са ситурани в центъра на столицата, но „Изток“ определено се нарежда в челните класации по брой на образователни центрове и институции.

Квартал "Изток"
Квартал „Изток“

ВЪЗДУХ

В последните години замърсяването на въздуха е един от най-наболелите проблеми, които безспорно оказват влияние и на потока от хора и покупко-продажбата на апартаменти. Квартал „Изток“ е един от най-добрите избори в това отношение. Това е така, защото в северозападната част на квартала се намира източният край на Борисовата градина. Гаранция за чист въздух в столицата е почти невъзможно да бъде дадена, но близостта на най-големия парк в София до „Изток“ създава доста повече перспективи да разчитате на чистота на въздуха. Така че ако това е вашият двигател при избора на апартаменти, квартал „Изток“ е отлична опция за вас и вашето семейство.

АРХИТЕКТУРА

Не на последно място си струва да отбелем и архитектурата на „Изток“, която се слави със своята устойчивост. Освен с изобилстващите тревни площи квартал „Изток“ привлича жителите на столицата с доброто състояние дори на старите сгради и блокове. Несъмнено в „Изток“ е оставило отпечатъка си старото комунистическо влияние със своите масивни конструкции и там можете да видите доста панелни високи блокове, които обаче биват отлично поддържани. Новите жилищни кооперации определено не липсват, но трябва да знаете, че ако търсите апартаменти, квартал „Изток“ е силно населен квартал и търсенето там определено надвишава предлагането на апартамети. Квартал „Изток“ е един от най-скъпите квартали в София след „Лозенец“ и „Център“. Това може да се окаже едновременно предимство, но и недостатък за различните желания и потребности на търсещите жилища.

ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ

Във връзка с гореспоменатото трябва да отбележим, че в „Изток“ се намират и доста супермаркети като „Фантастико”, „Калея”, „Верде“, „Т Маркет“, „Billa“, „Пикадили“ и други големи и малки магазини. Търговски вериги, банки и аптеки, спортни съоръжения са гъсто разположени и вие можете да се насладите на достатъчно удобства в това отношение.

Квартал "Изток"
Квартал „Изток“

СИГУРНОСТ И ЗДРАВЕ

Да поговорим и за сигурността при избирането на апартаменти. Квартал „Изток“ е обезпечен от няколко функциониращи болнични заведения, сред които медицински центрове и денталогични кабинети, така че здравето ви там ще е в добри ръце. Макар че големите многопрофилни болници са ситуирани в централната част на града, „Изток“ се класира сред сигурните и надеждни квартали на столицата.  Там се намира и централата на КАТ – София, Община „Изгрев” – на ул. „Д. Гичев”.

Търсите апартаменти? „Изток“ е един от най-предпочитаните квартали в София и би могъл да се окаже такъв и за вас. Надяваме се, че тази статия ви е била полезна и вие ще направите обосновано своя информиран избор. Ние от Broker360 сме насреща, за да ви съдействаме и да бъдем ваш верен партньор в търсенето и предлагането на апартаменти. Квартал „Изток“ е една от вашите силни възможности. Обмислете я добре!

А ако сте любопитни да научите още за квартал „Изток“, погледнете тук.

Снимки и изображения на квартал „Изток“ преди и сега можете да разгледате тук: http://stara-sofia.blogspot.com/2017/08/70.html

Следете и следващите текстове на Broker360 от поредицата, представяща кварталите на София и вашите възможности за закупуване или наемане на жилище там.

Квартал "Изток"
Квартал „Изток“

Погледнете още:

ИМОТИ – „МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ“

Разгледайте и нашите оферти за квартал „Изток“: https://broker360.bg/offers/list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *