ТЪРСИТЕ АПАРТАМЕНТИ? „НАДЕЖДА 1“ Е НАСРЕЩА

Доверете се на реалистичния (п)оглед с Broker360

В последните години един от най-големите проблеми, но една от най-успешните инвестиции на съвременни човек в София са покупката и продажбата на апартаменти. „Надежда“ е сред кварталите, които привличат най-много жители, защото изглеждат като отделен миниград насред столицата. Ние от Broker360 сме насреща, за да ви съдействаме не само с наемането, отдаването, покупката и продажбата на недвижими имоти, но и с изграждането на реалистична представа за софийските квартали в различни отношения, които могат да окажат влияние при избора на апартаменти. „Надежда“ е един от най-интересните за нас квартали, тъй като сякаш функционира самостоятелно, макар и под шапката на големия забързан град. Все пак лицето на столицата няма как да не бъде прозряно в квартал „Надежда“ във всичките ѝ части. Така че ако търсите апартаменти, „Надежда“ е хванала окото ви и искате да научите повече за нея, продължавайте да четете!

Апартаменти - Надежда 1
Апартаменти – Надежда 1

НАДЕЖДА 1

Логично започваме да говорим за „Надежда 1“, като последователно ще проследим факторите, най-често определящи и обуслявящи избора на апартаменти. „Надежда 1“ може да се окаже най-подходящият квартал с отлична инфраструктура въпреки своята отдалеченост. Надяваме се да ви бъдем максимално полезни!

РАЗПОЛОЖЕНИЕ

Както вече споменахме „Надежда 1“ е част от големия квартал „Надежда“, разделен на няколко отделни района и известен като един от най-големите по обхват софийски квартали след „Люлин“, който разполага с цели 10 части. „Надежда 1“ е квартал, разположен в северозападната част на София. Характерно за неговата локация е, че се намира между други 2 части на големия район – „Надежда 2“ и „Надежда 3“, а също така граничи и с ж.к. „Модерно предградие“.  На пръв поглед кварталът изглежда значително отдалечен от централната част на града, което възпира много хора от покупка на апартаменти. „Надежда 1“ обаче има отлична транспортна инфраструктура и достътпът до центъра на София е изключително улеснен.

ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Във връзка с развитата транспортна инфраструктура, за която споменахме, следва да добавим и линиите, преминаващи през квартал „Надежда 1“. На първо място това е метростанция „Надежда“, която се намира на кръстовището на бул. „Ломско шосе“ и улица „Кирил Дрангов“. Само за 10-15 минути с метрото можете да достигнете до централните части на София. За покупката на апартаменти „Надежда 1“ привлича множество хора, които се възползват от това предимство. Автобусните линии, които преминават през квартала са №83, 86, 87 и 285, което всъщност са доста малко линии, което някога е затруднявало живущите в квартала, но днес изобщо не изглежда като проблем. Още повече, че трябва да отчетем, че тези автобуси са значително редовни в сравнение с други линии, което определено е предимство при избора на апартаменти. „Надежда 1“ е обслужена и от маршрутни таксита №5, 7, 9, 22, 39, които компенсират липсата на трамваи и троилеи. А и билетчето вече е по-евтино от това на автобусите!

Апартаменти - Надежда 1
Апартаменти – Надежда 1

ОБРАЗОВАНИЕ

Както вече споменахме, „Надежда 1“ е един от кварталите, функциониращи като малък независим град и точно като такъв на територията на квартала функционират 3 училища и 2 детски градини, известни с високо качество на образованието. Там се намират 101 СОУ, 16 ОУ и 3 Помощно училище. Предвид големината на квартала, тези образователни центрове са напълно достатъчни и се намират на сравнително близко разстояние. Така че ако градите семейство и това е определящият фактор за вас при избора на апртаменти, „Надежда 1“ няма да ви разочарова.

ВЪЗДУХ

Несъмнено въздухът всъщност е един от основните фактори, определящи избора на апартаменти. „Надежда 1“ може да се похвали доста в това отношение. Покрай квартала тече Суходолска река, а около нея са разположени изключително много тревни площи, обособени са паркове и озеленения, което обуславя и по-голяма чистота на въздуха. А и имате страхотна възможност да излезете на разходка с любимите хора и да се възползвате максимално от лятото. Сега звучи ли ви като провинциално градче? Впечатляващото обособяване на този квартал доста често привлича купувачи на апартаменти. „Надежда“ е отделена и едновременно с това свързана със столицата. Всеки пак всичко зависи от предпочитанията на клиентите.

Апартаменти - Надежда 1
Апартаменти – Надежда 1

АРХИТЕКТУРА

Няма да увъртаме – и тук строителството е предимно на панелни социалистически блокове. Това е характерно за по-голямата част от София, а в „Надежда 1“ те поне биват добре поддържани и изглежда доста прилично. Панелните блокове не винаги са пречка при избора на апартаменти. „Надежда 1“ може да го докаже. Новото тухлено строителство и едроплощеният кофраж (ЕДП) също могат да бъддат открити там, но за съжаление в доста по-малко количество.

ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ

Когато говорим за апартаменти, „Надежда 1“ е добър избор и заради множеството малки магазинчета и оформени пазари, от които можете да си набавите всичко необходимо за бита и ежедневието. Там няма толкова много супермаркети и големи търговски вериги, както в повечето софийски квартали, но търговските центрове и големия кооперативен пазар опредлено компенсират липсата им. Ако това е сред водещите за вас фактори при избора на апартаменти, „Надежда 1“ ще отговори на нуждите ви в това отношение.

Апартаменти - Надежда 1
Апартаменти – Надежда 1

СИГУРНОСТ И ЗДРАВЕ

По отношение на сигурността и здравето в „Надежда 1“ има обособени здравни заведения, които ще ви бъдат съвсем наблизо дори за спешни случаи. Известна на територията на „Надежда 1“ е 8-ма поликлиника, посещавана от почти всички жители на квартала. Определящ фактор ли е това за вас при избора на апартаменти? „Надежда 1“ не разполага с множество медицински центрове, но се знае, че денталогичните кабинети там са на доста високо ниво.

Да не пропуснем да отбележим, че в „Надежда 1“ няма обособена пощенска станция и най-близката такава се намира в квартал „Надежда 3“, но това в днешни дни не се счита за голям недостатък при избора на апартаменти. „Надежда 1“ е сравнително икономичен и евтин квартал, но заради своята отдалеченост и изолираност в някои отношения бива подценяван. Всъщност обаче той е един от бързоразвиващите се квартали, така че определено трябва да го имате предвид, когато търсите недвижими имоти в София.

А ако сте любопитни да научите още за квартал „Надежда“, погледнете тук.

Повече за новините от квартала можете да научите на официалния му сайт тук.

Апартаменти – Надежда 1

Следете и следващите текстове на Broker360 от поредицата, представяща кварталите на София и вашите възможности за закупуване или наемане на жилище там.

Погледнете още:

ИМОТИ „СТРЕЛБИЩЕ“ – НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

АПАРАТАМЕНТИ – КВАРТАЛ „ИЗТОК“