АПАРТАМЕНТИ – „СВЕТА ТРОИЦА“

Доверете се на реалистичния (п)оглед с Broker360

Broker360 се ангажира с една от най-отговорните задачи – да информира клиентите си и да им даде достатъчно пълна информация, за да вземат те обосновано решение относно покупко-продажбата на недвижими имоти. Кварталите на София са една от наболелите теми при ибора на апартаменти. „Света Троица“ е квартал със значимо минало и за нас от Broker360 ще бъде удоволствие да ви представим недостатъците и предимствата на този квартал като част от поредица текстове, които подробно ще ви запознаят с всеки аспект от вашия избор на апартаменти. „Света Троица“ може да се окаже идеално място за вас и вашето семейство за закупуване или наемане на жилище. Ако сте се насочили именно натам, продължавайте да четете. Имайки предвид основните и най-важни критерии, които потребителите имат предвид, когато става въпрос за апартаменти, „Света Троица“ ще се разкрие като бяло платно пред вас и вие ще се информирате за всеки детайл от нейната локация до сигурността, въздуха и образованието, които ще получите там. Надяваме се да сме ви полезни!

Апартаменти - "Света Троица"
Апартаменти – „Света Троица“

РАЗПОЛОЖЕНИЕ

Когато търсите апартаменти, „Света Троица“ е един от кварталите на София с доста добро разположение в пряка близост до центъра на столицата и в същото време на спокойно и отлично обособено място. „Света Троица“ се намира в западната част на София между големите булеварди „Царица Йоана“ и „Константин Величков“. Обграждащите „Света Троица“ квартали са „Илинден“ на юг, „Зона Б-18“ на изток, на североизток с ж.к. „Фондови жилища“, на северозапад със „Захарна фабрика“ и на запад с ж.к. „Гевгелийски“. Самото разположение на „Света Троица“ говори за добрата му комуникативност с доста софийски квартали, което често е важен фактор за клиентите при избора на апартаменти. „Света Троица“ се намира и съвсем близо до район „ЖП гара“, което създава допълнителни удобства.

ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Освен близостта до район „ЖП гара“ през квартал „Света Троица“ преминават значително много транспортни линии, което определено се счита като голям плюс при избора на апартаменти. „Света Троица“ впечатлява с отличната си комуникативност, като през него преминават автобуси №53, 309, 310, 11, 83, 77, тролеи №6, 7, трамваи №3, 8, 11, 22. В сравнение с другите софийски квартали тук се откроява силна градска транспортна мрежа, което улеснява придвижването до различни точки на София. Да не пропуснем да споменем и наличието на метро, с което за еднакво време можете да стигнете както до центъра на града, така и до „Люлин“. Ако за вас градският транспорт е водещ при избора на апартаменти, „Света Троица“ определено се нарежда на едно от челните места по транспортна мрежа, редом до „Център“, „Изток“ и „Гео Милев“.

ОБРАЗОВАНИЕ

Ако образованието на децата ви е основен приоритет при търсенетето на апартаменти, „Света Троица“ е може би най-добрият избор за вас, защото на прилични цени бихте могли да намерите жилище в близост до детски градини и училища. На територията на квартал „Света Троица“ функционират цели 6 училища и професионални гимназии, което определено е голямо предимство в сравнение с по-отдалечените квартали, където има между 2 и 3 училища, между които да избирате. При избора на апартаменти „Света Троица“ определено е един от най-предпочитаните квартали и това е така и по причина на богатия избор на образователни заведения както за малчугани, така и за по-големи ученици. Тук се намират 3 СУ на ул. „Х. Сидер“ №12, 43 ОУ на бул. „Европа“ № 45, 45 ОУ на ул. „Пловдив“ № 20, Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии  на ул. „Х. Сидер“ №10, Професионална гимназия по транспорт и енергетика  на ул. „Х. Сидер“ № 8 и Професионална гимназия по аудио, видео и телекомуникация на бул. „Европа“ № 10.

ВЪЗДУХ

Не е лъжа, че мръсният въздух в София особено през последните години отказва доста хора от провинцията да закупят апартаменти. „Света Троица“ не прави изключение. Въпреки че не липсват озеленени площи в този квартал като например известният парк „Света Троица“, все пак големите булеварди преобладават и това би могло да се съотнесе към негативните четри на ж.к. „Света Троица“. Все пак трябва да отчетем, че мръсният въздух е характерна черта на цялата столица, ако това за вас е определящ фактор при избора на апартаменти. „Света Троица“ има други много по-големи позитиви обаче, които не бива да бъдат пропускани.

Апартаменти - "Света Троица"

Апартаменти – „Света Троица“

АРХИТЕКТУРА

При търсенето на апартаменти „Света Троица“ впечатлява с разнообразно строителство. На територията на квартала можете да намерите както тухлени, така и панелни блокове и ЕПК блокове, както старо социалистическо строителство, така и обновени и изцяло нови сгради, така че да изберете според своите предпочитания. Много от кварталите на София са осеяни с панелни блокове от края на 70-те и началото на 80-те години и тук те не липсват, а новото строителство тепърва се развива и се очаква в следващите ходини новите постройки да вземат превес. Определено това оказва влияние върху решението за закупуване на апартамент. „Света Троица“ е един от добре застроените квартали в това отношение.

ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ

Разнообразието на търговски обекти в квартал „Света Троица“ не липсва. Напротив – тук можете да срещнете изключително много заведения и хранителни магазини, супермаркети и магазини за техника, а кварталните магазинчета са сведени до минимум. На територията на „Света Троица“ се намират „Фантастико”, „МАГАЗИНЪ 345” и „Фамилия”. Тук е също и големият търговски център „Глобус“, в който можете да откриете вещи и продукти от почти всяко естество. Да не пропуснем да споменем и първия голям кинокомплекс в София, в рамките на който функционират 15 киносалона, който също се намира в този квартал. Ако за вас търговските обекти са важни при избора на апартаменти, „Света Троица“ няма да ви разочарова, а напротив – ще ви изненада.

СИГУРНОСТ И ЗДРАВЕ

Да, здравето ви ще бъде в отлични ръце в квартал „Света Троица“. Тук да ситуирани две големи здравни заведения и други по-малки медицински клиники и денталогични кабинети. На територията на „Света Троица се намират “ СБАЛ на сърдечно-съдови заболявания на ул. Коньовица № 65 и 6-и Диагностично Консултативен Център на ул. Коньовица № 6, известни с отличното си обслужване и добрата здравна грижа. Още можете да откриете и очни клиники и оптики. За хората, за които здравеопазването в квартала, които избират, влияе и на избора на апартаменти „Света Троица“ е отличен избор и вие ще попаднете на сигурност и добро отношение тук.

Надяваме се, че тази статия ви е била полезна! За нас от Broker360 е удоволствие да ви информираме и запознаваме, за да улесним вашия избор и да го направим обоснован!

Апартаменти - "Света Троица"

Апартаменти – „Света Троица“

А ако сте любопитни да научите още за квартал „Света Троица“, погледнете тук.

Следете и следващите текстове на Broker360 от поредицата, представяща кварталите на София и вашите възможности за закупуване или наемане на жилище там.

Погледнете още:

Недвижими имоти

Разгледайте и нашите оферти за квартал „Света Троица“: https://broker360.bg/offers/list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *