ТЪРСИТЕ ИМОТИ – „ХИПОДРУМА“ ВИ ОЧАКВА

Доверете се на реалистичния (п)оглед с Broker360

Дошъл е моментът да избирате най-подходящите за вас и за вашето семейство недвижими имоти? „Хиподрума“ е един от софийските квартали, които предлагат спокойствие и тишина, отлична локация и още много. Неслучайно той е квартал, който поддържа сравнително високи цени на имоти и в последните години все повече хора са устремени да закупят жилища именно там. Прочетете цялата статия, за да се запознаете с всеки аспект от живота в квартал „Хиподрума“. За нас от Broker360 е удоволствие да ви информираме

Имоти "Хиподрума"
имоти-хиподрума

РАЗПОЛОЖЕНИЕ

Разположен в южната част на столицата, квартал „Хиподрума“ е един от кварталите в близост до центъра на София. Той впечатлява с много добра локация и улеснена връзка с централните части на града, което го прави предпочитан квартал при избора на имоти. „Хиподрума“ е обграден от три големи булеварда – бул. „България“ до обгражда от югоизток, бул. „Акад. Иван Гешов“ – от североизток, и бул. „Цар Борис III“ – от запад. Ако за вас локацията е от важно значение, когато търсите да закупите апартаменти, „Хиподрума“ е много добър избор.  

ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

През квартала преминават доста транспортни линии, което също го прави предпочитано място при избора на имоти. „Хиподрума“ има отлично изградена инфраструктура и това в комбинация с близостта до центъра му дават множество предимства. През квартала преминават автобуси № 63, 64, 72, 74, 76, 102, 204, 260 и 604, тролеи №2, 8 и 9 и трамвайни линии №4, 5 и 7. Честотата на преминаване на тези линии е много добра в сравнение с повечето линии на градския транспорт, движещи се в по-отдалечените райони на столицата. Ако за вас транспортът е от значение при покупката на имоти, „Хиподрума“ ще отговори на очакванията ви.

ОБРАЗОВАНИЕ

На територията на квартала се дейтват три детски градини и едно училище (51 СУ „Елисавета Багряна“), което превръща „Хиподрума“ в добре обезпечен квартал по отношение на образование. Близостта му до центъра на София пък ви дава възможност да се доверите и на някое от по-централно разположените училища, без да ви отнема много време да достигнете до тях. Все пак си струва да отбележим, че качеството на образование в квартала е доста високо. Една от детските градини на неговата територия, функционира като логопедичен център, така че тук можете да разчитате на внимание и прецизност в работата с вашите деца. Ако за вас образованието е главен фактор при избора на имоти, „Хиподрума“ е един чудесен квартал

Имоти "Хиподрума"
имоти-хиподрума

ВЪЗДУХ

Известно предимство на квартал „Хиподрума“ е, че той е много тих и спокоен квартал и всъщност е един от малкото квартали, които се намират на толкова малко разстояние от централните части на столицата, а всъщност впечатляват с тишина и уют. До голяма степен това се дължи и на множеството озеленени площи в квартала, които предполагат свежест на въздуха. За съжаление обаче чистотата на въздуха не е сред основните предимства на квартала и ако за вас това е от съществено значение при избора на недвижими имоти, „Хиподрума“ не е най-подходящото място за живеене и по-скоро трябва да се насочите към ж.к. „Изток“ и някой от планинските квартали като „Симеоново“ например.

АРХИТЕКТУРА

Що се отнася до строителството в квартала, тук могат да бъдат видени различни видове блокове – от ниското тухлено строителство, характерно за края на 60-те години на миналия век, през ЕПК блоковете и до монолитното бетоново строителство, характерно за 80-те години на миналия век. Разнообразието от жилищни сгради и кооперации превръща „Хиподрума“ във все по-търсено място за закупуване на имоти. „Хиподрума“ може да се похвали и с доста сгради, които са съвсем ново строителство. Техният брой предстои значително да се разраства типично за по-централните райони на София.

ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ

Изобщо не липсват търговски обекти в квартал „Хиподрума“. Тук се намират някои големи супермаркети като например супермаркет „Билла“. На територията на квартала има и по-малки магазини и търговски обекти, в които можете да намерите всичко, което търсите. Най-разпространени са търговските обекти, специализирани да предлагат определен вид услуга. Така че тук можете лесно да намерите шивач, обущар, часовникар, сервизи за компютри и техника, банки и много други. Не забравяйте да се огледате и за арт магазините, защото такива се срещат на всяка крачка. Да не пропуснем да споменем и близостта на пазар „Красно село“ до този район. Ако за вас търговските вериги са удобство, което оказва значение за вас при избира на имоти, „Хиподрума“ е един чудесен квартал, в който, както се казва, си има всичко.

СИГУРНОСТ И ЗДРАВЕ

Да, да и да! Определено един от най-добре обезпечените по отношение на здравеопазване и сигурност е квартал „Хиподрума“. Тук са разположени университетските болници на „Медицинска академия” и „Военно медицинска академия”. На територията на квартала се намира и Центърът по хигиена. Множество аптеки и ветеринарни магазини също са на ваше разположение при нужда. Така че ако сигурността и здравеопазването са ваш приоритет при избора на имоти, „Хиподрума“ има отлични предпоставки да се превърне в идеалното място за вас. Отново ще споменем близостта до центъра, която обуславя и бърз достъп до останалите големи болнични заведения в столицата.

Имоти "Хиподрума"
имоти-хиподрума

Търсите имоти? „Хиподрума“ неслучайно поддръжа значително високи цени на имотите, както повечето квартали, разположени в южната част на София. Той обаче може да ви предложи едновременно спокойствие и тишина, отлична инфраструктура, търговия и образование. Обмислете добре избора си!

Надяваме се, че тази статия ви е била полезна! За нас от Broker360 е удоволствие да ви информираме и запознаваме, за да улесним вашия избор и да го направим обоснован!

А ако сте любопитни да научите още за квартал „Хиподрума“, погледнете тук.

Следете и следващите текстове на Broker360 от поредицата, представяща кварталите на София и вашите възможности за закупуване или наемане на жилище там.

Погледнете още:

АПАРТАМЕНТИ – КВАРТАЛ „ЛАГЕРА“

РЕАЛИСТИЧНИЯТ (П)ОГЛЕД С BROKER360

НЕДВИЖИМИ ИМОТИ – ТЕНДЕНЦИИ В ПАЗАРА

Разгледайте и нашите оферти за квартал „Хиподрума“: https://broker360.bg/offers/list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *