ТЪРСИТЕ ИМОТИ? „ЛОЗЕНЕЦ“ Е ЕЛИТНИЯТ ИЗБОР – ЧАСТ 2

Доверете се на реалистичния (п)оглед с Broker360

В първата част от статията, посветена на квартал „Лозенец“ и всички негови предимства и недостатъци, ви разказахме за разположението на квартала, за функциониращите в него училища и за преминаващия през района градски транспорт. Разбира се, това никак не е всичко, което бихме могли да кажем за един от най-известните, елитни и безспорно модерни софийски квартали. Носил китното име Корубаглар, което означава лозя в гората, „Лозенец“ се утвърждава като зелен, културен и наситен с история и красота столен квартал, все по-предпочитан от всички жители на столицата. Научете още за него с Broker360. Ние сме насреща да ви съдействаме с понякога сложната задача да вземете най-правилното решение и да направите най-добрия избор на недвижими имоти. „Лозенец“ определено може да ви ги предложи. Ето какво още трябва да знаете за него:

Имоти - Лозенец
Имоти – Лозенец

ВЪЗДУХ

Да, въздухът в централните части на София е значително замърсен поради усиления трафик. Що се отнася до „Лозенец“, тук има голямо количество тревни площи, озеленения и малки паркове. Също така в граничност с квартала се намира и един от най-големите софийски паркове – Южният парк. Това определено благоприятства повишаване чистотата на въздуха. Избирайки да заложите на „Лозенец“ при покупката на жилища, то вие трябва да знаете, че не можете да разчитате на отлична чистота на въздуха, както в кварталите в подножията на планина „Витоша“, но със сигурност ще имате по-добри условия от някои отдалечени квартали като напримерн „Надежда“. Изобилието от озеленени площи и градини благоприятства средата в квартала и подтиква много хора в последните години да инвестират именно тук в недживими имоти. „Лозенец“ е отлично място за отглеждане на деца, както благодарение на множеството учебни центрове, така и заради голямото количесто паркове, разпръснати на обширната му територия.

Ако за вас чистият въздух е основен фактор при вземането на решение за покупка на имоти, „Лозенец“ е подходящо място, стига да разполагате с достатъчно средства и да предпочитате луксозната част на София.

АРХИТЕКТУРА

Квартал „Лозенец“ съчетава модерно и старо вискокачествено строителство на сградите, като там определено преобладават новите сгради, ниските и средно високи постройки. Затова, когато избирате недвижими имоти, „Лозенец“ може да ви предложи огромно количество възможности, за да вземете най-правилното решение за вас и за вашето семейство. Това е също една от главните причини все повече семейства да предпочитат уюта и комфорта там при избора на недвижими имоти. „Лозенец“ е силно озеленен квартал и това привлича все повече хора там. Различен от всеки друг квартал, този има свой специфичен облик, който лесно бива разпознат. Освен това в района са ситуирани множество културни и духовни институции, впечатляващи със своето строителство, които допринасят за красотата и иновативния изглед на квартала. Така че независимо дали търсите модерни или по-старино изглеждащи недвижими имоти, „Лозенец“ би могъл да ви ги преложи. Това е още една от причините цените в квартала да поддържат високи стойности.

Имоти - Лозенец
Имоти – Лозенец

ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ

Обособени на територията на квартал „Лозенец“ са няколко големи търговски обекта, а също така там се намират и два от най-известните софийски пазари на бул. „Черни връх“ и на бул. „Христо Смирненски“. Така че тук вие бихте могли да откриете всичко, което търсите по отношение на продукти и стоки от всякакво естество. Големият плувен център „Спартак“ също се намира на територията на „Лозенец“. Тук е и Българското национално радио, множество православни църкви, фризьорски салони, козметични центрове, културни сгради и много офиси и магазини, специализирани в сферата на услугите. Така че ако търговските вериги и възможността да откриете точно каквото търсите наблизо до дома ви е определящо при вашия избор на недвижими имоти, „Лозенец“ определено е отлично устроен в търговско отношение квартал. Типично за тази част на града, тук не липсва нищо откъм търговски вериги, а и централното разположение на квартала допринася за това вие лесно да можете да достигнете до всяка точка в центъра бързо, лесно и удобно.

СИГУРНОСТ И ЗДРАВЕ

На територията на квартал „Лозенец“ функционират множество медицински центрове. Никак не липсват денталогичните кабинети, масажните центрове, очни кабинети и ветеринарните клиники. Действащи по-големи клиники са ДКЦ № 13 на ул. ““Д. Хаджикоцев” № 20, Клинична болница “Лозенец” на ул.” Козяк” № 1 и Частна АГ клиника “Свети Лазар” на“бул. “Симеоновско шосе” 4 А. Всички те са известни с изключително доброто отношение към пациентите и високото ниво на медицинска грижа, така че вие можете да бъдете спокойни, че в „Лозенец“ здравето ви е в добри ръце.

„ЛОЗЕНЕЦ“ – ЕЛИТНИЯТ КВАРТАЛ

Отново искаме да споменем, че централното разположение на квартала ще ви позволи и само за няколко минути да стигнете до най-големите болници в града. В квартала се намира и 4-о РПУ на ул. „Крум Попов“ №57 и административната сграда на община „Лозенец“. Ако сигурността за вас е определяща при избора на недвижими имоти, „Лозенец“ със сигурност е подходящо място за вас, тъй като ви дава възможността да разчитате на отлично обособена здравна система и за вас и вашите деца. Имайте предвид, че неслучайно „Лозенец“ е известен като един от най-елитните софийски квартали и неговото разположение, застрояването на нови сгради, богатството от медицински, културни и образователни центрове го доказват. Така че ако разполагате с по-голям бюджет, който искате да вложите в имоти, „Лозенец“ ще ви осигури всичко, което ви е необходимо, за да изградите мечтания дом.

Имайте предвид, че неслучайно „Лозенец“ е известен като един от най-елитните софийски квартали и неговото разположение, застрояването на нови сгради, богатството от медицински, културни и образователни центрове го доказват. Така че ако разполагате с по-голям бюджет, който искате да вложите в имоти, „Лозенец“ ще ви осигури всичко, което ви е необходимо, за да изградите мечтания дом.

Надяваме се, че тази статия ви е била полезна! За нас от Broker360 е удоволствие да ви информираме и запознаваме, за да улесним вашия избор и да го направим обоснован!

Имоти - Лозенец
Имоти – Лозенец

А ако сте любопитни да научите още за квартал „Лозенец“, погледнете тук: https://bg.wikipedia.org/wiki/Лозенец_(квартал)

Следете и следващите текстове на Broker360 от поредицата, представяща кварталите на София и вашите възможности за закупуване или наемане на жилище там.

Погледнете още:

Апартаменти – „Света Троица“

Имоти – „Лозенец“ ЧАСТ 1

Разгледайте и нашите оферти за квартал „Лозенец“: https://broker360.bg/offers/list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *