ИМОТИ – „МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ“

Доверете се на реалистичния (п)оглед с Broker360

Нали знаете, че има едни квартали, чиито имена са се утвърдили като елитни, красиви, мръсни, опасни… А има и други квартали, които по-рядко се споменават, но те също преминават през различни процеси във времето и се променят и утвърждават. Такъв квартал е „Манастирски ливади“. В последните години развитието на квартала бележи завидни успехи, откъдето нараства все повече и повече търсенето на недвижими имоти.  „Манастирски ливади“ е перспективен квартал, в който доста хора намират жилищата, които търсят и ги превръщат в свои домове.

Имоти - Манастирски ливади
Манастирски ливади

РАЗПОЛОЖЕНИЕ

„Манастирски ливади“ е квартал, който е познат с доброто си разположение, което предполага уют и спокойствие на живущите там. Кварталът е намира в южната част на столицата  и граничи с два големи софийски булеварда – бул. „Братя Бъкстон“ и бул. „България“. Южната му част пък е обградена от Околовръстния път, така че вие можете да бъдете сигурни, че придвижването във и извън София ще бъде доста улеснено. Ако за вас това е важно при избора на недвижими имоти, „Манастирски ливади“ определено ще ви спечели със своята локация.

ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Ако пък градският транспорт за вас е от изключително важно значение при избора на имоти, „Манастирски ливади“ може би не е най-подходящото място за вас. През него преминават автобусни линии №63, 64 и 111, трамвайна линия №7 и тролейбусни линии №2 и №9. За разлика от други, по-добре обслужени по отношение на транспорт квартали, през „Манастирски ливади“ преминават малко транспортни линии, които не са известни със своята честота на преминаване. Кварталът е по-скоро обособен като семеен и придвижването с личен автомобил определено е предимство там.

Имоти - Манастирски ливади
Манастирски ливади

ОБРАЗОВАНИЕ

Откъм образование квартал „Манастирски ливади“ не е особено подходящ, тъй като за момента на неговата територия са обособени само две детски градини. Освен това в квартала няма функциониращо училище, но съвсем близо в квартал „Павлово“ се намира 5 СУ „Иван Вазов“. Ако образованието е сред определящите фактори за вас при избора на недвижими имоти, „Манастирски ливади“ едва ли е най-подходящото място. Не бива обаче да пропускаме, че кварталът е един от най-бързо развиващите се и ако искате да заложите на перспективите, инвестирайте именно тук.

ВЪЗДУХ

Чист въздух – така отговарят жителите на квартала, когато ги запитат защо са избрали да закупят точно там своите имоти. „Манастирски ливади“ е един от софийските квартали със сравнително чист въздух, дължащ се на богатото озеленяване, множеството обособени паркове и градини, близостта с планина „Витоша“. Освен това повечето къщи в района разполагат със собствени дворове, което превръща „Манастирски ливади“ в китно място с красиво име и свеж въздух. Нека не забравяме все пак, че софийският въздух никак не печели класациите за чистота на въздуха, което отблъсква много хора при избора на имоти. „Манастирски ливади“ обаче подобно квартал „Симеоново“ прави добро изключение.

Имоти - Манастирски ливади
Манастирски ливади

АРХИТЕКТУРА

Квартал „Манастирски ливади“ е един от софийските квартали с ново строителство. Там предобладават еднофамилните къщи и новите жилищни кооперации. Липсват големите социалистически панелни блокове. Вместо това в квартала функционират много бизнес сгради и луксозни комплекси от затворен тип, които правят облика му по-различен и интересен. Все повече инвеститори влагат в построяването на съвременни сгради в този район. А това определено е предимство при търсенето на недвижими имоти. „Манастирски  ливади“ е обособен като семеен квартал точно поради разнообразието от къщи, пръснати по всичките му артерии. Ако и за вас това е от значение при избора на имоти, „Манастирски ливади“ ще ви очарова с иновативния си облик.

ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ

Търговските обекти на територията на квартала са доста и тук можете да намерите почти всичко, което търсите – стоки от всякакво естество, както и различни по типове и видове услуги. Големи супермеркети функционират в „Манастирски ливади“. Такъв е супермаркет „Билла“. В близост се намира и един от големите софийски пазари – „Борово“. Обособена е една от най-големите автокъщи “Boyana Auto”, както и множество други автосервизи, фризьорски салони и квартални магазини. Що се отнася до търговия при избора на недвижими имоти, „Манастирски ливади“ впечатлява с отлична наситеност на търговски обекти за всяка ваша нужда.

Манастирски ливади

СИГУРНОСТ И ЗДРАВЕ

Откъм здравеопазване „Манастирски ливади“ е един от добре обслужените квартали. Освен множество дентални центрове и частни лекарски кабинети тук функционира и многопрофилна болница за активно лечение „Света София“, една от най-посещаваните софийски клиники. Тук можете да бъдете сигурни, че здравето ви е в добри ръце, а наличието на голяма многопрофилна болница в непосредствена близост ви гарантира по-голямо спокойствие, каквото едва ли бихте имали в по-отдалечените квартали на София. Здравеопазването привлича множество хора, търсещи недвижими имоти. „Манастирски ливади“ е обещаващ квартал в това отношение.

Спокойствие, уют и чистота ще откриете в „Манастирски ливади“ – квартал, който не впечатлява с мобилността по отношение на градския транспорт, както и с образователните институции, които се намират там, но пък има един съвременен облик, който тепърва ще се развива още и още.

Имоти - Манастирски ливади
Манастирски ливади

Надяваме се, че тази статия ви е била полезна! За нас от Broker360 е удоволствие да ви информираме и запознаваме, за да улесним вашия избор и да го направим обоснован!

А ако сте любопитни да научите още за квартал „Манастирски ливади“, погледнете тук: https://bg.wikipedia.org/wiki/Манастирски_ливади

Следете и следващите текстове на Broker360 от поредицата, представяща кварталите на София и вашите възможности за закупуване или наемане на жилище там.

Погледнете още:

ТЪРСИТЕ ИМОТИ – „ХИПОДРУМА“ ВИ ОЧАКВА

Разгледайте и нашите оферти за квартал „Манастирски ливади“ тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *