ИМОТИ „СТРЕЛБИЩЕ“ – НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Доверете се на реалистичния (п)оглед с Broker360

За нас от Broker360 е удоволствие да ви запознаем с всички детайли около софийските квартали, за да можете да вземете обосновано и информирано решение при избора на недвижими имоти. „Стрелбище“ е престижен столичен квартал със сравнително голяма честота на търсене и предлагане на жилища. Ако вие търсите недвижими имоти, „Стрелбище“ е една от избраните от вас локации и искате да научите повече, тогава тази статия е за вас.

Имоти - Стрелбище
Имоти – Стрелбище

РАЗПОЛОЖЕНИЕ

„Стрелбище“ е квартал, разположен в южната част на София. Обграден е от няколко големи булеварда. Това са: бул. „Гоце Делчев“, който обгражда квартала от юг, бул. „България“ от северозапад, бул. „П.Ю. Тодоров“ от изток. В източната си част квартал „Стрелбище“ граничи и с един от най-големите софийски паркове – Южен парк. Ако локацията е един от елементите, определящи избора ви на недвижими имоти, „Стрелбище“ е сравнително централно позициониран квартал и добро разположение и отлична инфраструктура.

ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

През квартала преминават няколко транспортни линии, които свързват „Стрелбище“ с централната част на София, както и с по-отдалечените райони. Това са автобусни линии №64, 74, 76, 102 и 204, трамвайни линии №7 и №1, както и тролейбусна линия №8. В квартала не е обособена метростанция, но той е значително обслужен откъм градски транспорт в сравнение с по-отдалечените от центъра райони. Освен това тук можете да разчитате на редовен градски транспорт, тъй като всички изброени линии имат учестен график. Ако градският транспорт за вас е от определящо значение при избора на недвижими имоти, „Стрелбище“ е добър вариант за вас.

ОБРАЗОВАНИЕ

Района на квартал „Стрелбище“ е добре обезпечен откъм учебни заведения. Тук се намират няколко големи детски градини, както и едни от най-известните гимназии в цяла София.  Когато говорим за недвижими имоти, „Стрелбище“ може да предложи възможност да намерите жилище в непосредствена близост до учебни центрове и образователни институции. Тук са ситуирани Втора Английска езикова гимназия, 126 ОУ, Техникум по полиграфия и фотография, които са известни с високото ниво на образование и грижата за учениците. Това е един от аспектите, които утвърждават „Стрелбище“ като семеен квартал, отличен за отглеждане на деца. Ако за вас това е основен фактор при избора на имоти, „Стрелбище“ е точно вашето място.

Имоти - Стрелбище

ВЪЗДУХ

Сравнително чист въздух се отчита в квартал „Стрелбище“ в контекста на замърсения въздух на цялата столица. Голямото озеленяване определено спомага за чистотата на въздуха. На територията на квартала са обособени значително голямо количество детски площадки точно благодарение на факта, че кварталът е благоприятен за отглеждане на деца. Ако за вас това е важно при избора на недвижими имоти, „Стрелбище“ ще отговори на очакванията ви. Не забравяйте обаче, че говорим за въздуха в столицата и той не може да бъде сравняван никак с въздуха в градовете с по-малък трафик или тези, разположени в планински райони.

АРХИТЕКТУРА

Създал си името на елитен квартал, „Стрелбище“ впечатлява с бързо развиващо се ново строителство на сгради. Все пак засега там преобладават старите панелни блокове, запазени от 70-те и 80-те години на миналия век. Не липсват и тухлените и ЕПК сградите, което превръща квартала в локация, в която определено бихте могли да избирате точно онова, което търсите.  В последните години именно това разнообразие, както и близостта на квартала с Южния парк го превръща в едно от най-предпочитаните места за инвестиции. Ако за вас архитектурата е от определящо значение в търсенето на недвижими имоти, „Стрелбище“ определено дава множество възможности за избор.

ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ

Това е един от софийските квартали с най-добро развитие на търговията и с най-много търговски обекти, които функционират на негова територия.  Освен малки квартални магазини тук има обособени големи супермаркети. Такъв е денонощният супермаркет „Фантастико“, разположен на ул. „Нишава“. Кварталът граничи и с големия известен софийски пазар „Иван Взов“, така че вие можете да се възползвате от множеството възможности за пазаруване на стоки от всякакво естество.

Имоти - Стрелбище
Имоти – Стрелбище

СИГУРНОСТ И ЗДРАВЕ

Медицинските обекти в квартал „Стрелбище“ не липсват. На територията на квартала са обособени няколко функциониращи аптеки, дентални кабинети, ветеринарни клиники и голям медицински център. Близостта на квартала с центъра на града ви дава възможност да достигнете до големите медицински заведения бързо, което е едно от предимствата при избора на недвижими имоти. „Стрелбище“ е сравнително спокоен квартал и що се отнася до сигурност и здраве, бихте могли да разчитате на добра грижа.

Търсите недвижими имоти? „Стрелбище“ е елитен квартал, който държи по-високо ниво на търговия и образование, който има отлична инфраструктура и добра транспортна мрежа. Ето защо цените на имотите там са сравнително високи за София. Обособен като семеен квартал, той ще ви предложи чудесни възможности за установяване, а топ локацията му го превръща в безспорен лидер на инвестиционния пазар.

Имоти – Стрелбище

Надяваме се, че тази статия ви е била полезна! За нас от Broker360 е удоволствие да ви информираме и запознаваме, за да улесним вашия избор и да го направим обоснован!

А ако сте любопитни да научите още за квартал „Стрелбище“, погледнете тук.

Следете и следващите текстове на Broker360 от поредицата, представяща кварталите на София и вашите възможности за закупуване или наемане на жилище там.

Погледнете още:

АПАРАТАМЕНТИ – КВАРТАЛ „ИЗТОК“

АПАРТАМЕНТИ – КВАРТАЛ „ЛАГЕРА

Разгледайте и нашите оферти за квартал „Стрелбище“: https://broker360.bg/offers/list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *