НЕДВИЖИМИ ИМОТИ – „СИМЕОНОВО“

Доверете се на реалистичния (п)оглед с Broker360

Дошло е времето да търсите идеалните за вас и за вашето семейство недвижими имоти? „Симеоново“ е един от столичните квартали, които предлагат чист въдух и спокойствие, далеч от центъра на града. Ако за вас това е основополагащ фактор при избирането на недвижими имоти, „Симеоново“ наистина може да ви очарова. За нас от Broker360 е от огромно значение клиентите ни да бъдат запознати с възможностите си за избор, още преди да го направят. В това число ние включваме не само отличното представяне на имоти, а и отличната информираност за тяхната локация, за сигурността на квартала, образованието, архитектурата и изобщо всичко, което може да повлияе на избора ви на недвижими имоти. „Симеоново“ е квартал в София, който често се оказва подходяща възможност за търсещите жилища, бидейки известен като една от престижните части на столицата.

Ето защо за нас е важно да ви запознаем с всички детайли, които биха могли да обосноват вашето решение за закупуване на недвижими имоти. „Симеоново“, погледнато от всеки ъгъл, можете да намерите точно в този текст. Приятно четене!

Недвижими имоти - Симеоново
Недвижими имоти – Симеоново

РАЗПОЛОЖЕНИЕ

Разположението на квартал „Симеоново“ е сред неговите качества, които безспорно го отличават сред останалите софийски квартали. Той се намира в подножието на Витоша планина, което предопределя и неговата свежест и красота. „Симеоново“ е заобиколен от кварталите „Драгалевци“ и „Бистрица“, а съвсем близо до него се намира и Околовръстният път на София. Локацията му предполага семейна обстановка и дивна природа. Ако за вас това е най-важното при избора на недвижими имоти, „Симеоново“ определено е отлична възможност за вас. Доста хора обаче предпочитат по-централното разположение, затова квартал „Симеоново“ се оказва една по-отдалечена точка, за която е по-добре да разполагаш с личен автомобил.

ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Градският транспорт определено не е едно от предимствата на квартал „Симеоново“. През него преминават няколко транспортни линии и честотата на преминаване им е по-малка, отколкото на автобусите в по-централните квартали. Автобусните линии, които минават през „Симеоново“, са №67 и №98. Също така квартала пресичат и маршрутни таксита №41 и №25. Ако удобният градски транспорт и честото му преминаване са от съществена важност за вас при избора на недвижими имоти, „Симеоново“ определено не впечатлява с това удобство и както вече споменахме, личният автомобил е значително по-добра опция, ако смятате да се установявате там. През „Симеоново“ не преминава метро и поне към настоящия момент не се планира да се осъществи връзка дотам. Заради планинското му разположение тук липсват и трамваи и тролеи. Все пак ако това за вас не представлява условие за закупуването на недвижими имоти, „Симеоново“ има много други предимства, които си заслужават вниманието.

ОБРАЗОВАНИЕ

Образованието в квартал „Симеоново“ е на доста добро ниво. Там се намират няколко детски градини, едно държавно и три частни училища. Бидейки устроен като семеен квартал, няма как в „Симеоново“ да има пробив в образователните институции, разположени на територията му. Училищата там са: 64 ОУ „Цар Симеон Велики“, училище „Рита” и училище „Рьорих“, както и, Средно училище с ранно чуждоезиково обучение „Еспа“. Ако за вас образованието е водещо при избора на недвижими имоти, „Симеоново“ ще удовлетвори нуждите и желанията ви с високо ниво на образование и възможности за избор между държавни и частни училища.

ВЪЗДУХ

Въздухът е едно от най-ценните предимства на квартал „Симеоново“. Намирайки се в подножието на планина Витоша, този квартал се слави с несравнимо чист въздух. По-малкият трафик определено благоприятства това. Липсата на големи булеварди със сигурност допринася за чистотата на въздуха, тъй като вредните емиции са сведени до минимум. Там не липсват озеленени площи, детски площадки и паркове, а и горската красота е на една крачка разстояние. Така че що се отнася до въздух, квартал „Симеоново“ определено печели внимание. Ако това за вас е определящият фактор при търсенето на недвижими имоти, „Симеоново“ със сигурност ще ви очарова. 

Недвижими имоти - Симеоново
Недвижими имоти – Симеоново

АРХИТЕКТУРА

„Симеоново“ е кварталът с най-много застроени къщи. Също така там са разположени значително количество хотели. Устроен като семеен квартал, той определено заема челните позиции по брой на къщите и хотелите. Там е значително трудно да бъде открита и закупена земя за застрояване, много по-лесно би ви било да закупите вече готова къща. Имайте предвид обаче, че в квартал „Симеоново“ цените на имотите са доста скъпи и затова той впечатлява със своите елитност и престиж. След „Център“ това е може би кварталът с най-високи цени на имоти и поради вече изброените природни дадености и предимства на района. Луксозните къщи и комплекси също започват да се строят в последните няколко години и се очаква скоро броят им да нарасне.

ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ

По отношение на търговските вериги в квартал „Симеоново“ бихме могли да кажем, че там не изобилства от големи супермаркети, а се залага повече на малки квартални магазини, които обаче предлагат богато разнообразие от продукти. Магазини „плод/зеленчук“ можете да срещнете почти на всяка крачка. Все пак не липсва и голяма търговска верига. Супермаркет „Билла“ е разположен на територията на квартала. Жителите прегръщат идеята за малките квартални магазини, като са очаровани от шивашките ателиета, млекарниците и други специализирани магазини, пръснати из целия квартал. Ако за вас това е един от важните фактори при избора на недвижими имоти, „Симеоново“ може да предложи една специфична среда на малко градче с обособени търговски вериги.

СИГУРНОСТ И ЗДРАВЕ

Квартал „Симеоново“ е добре обезпечен по отношение на здравеопазването. Макар че там не са ситуирани най-големите болнични заведения и кварталът не разполага с множество болници, все пак такива не липсват и вие лесно можете да откриете както денталогични кабинети, така и частни лекарски кабинети. Здравната служба, обслужваща квартала се намира на улица „Крайречна“ №10 и е лесно достъпна за всички живущи в квартала. Така че ако здравеопазването е сред основните фактори за вас при избора на недвижими имоти, „Симеоново“ отговаря в голяма степен на вашите изисквания.

Известно е високото ниво на обслужване на медицинската грижа в квартала, която, от своя страна, компенсира големия избор на болнични заведения. Нека не пропускаме да отбележим и голямото количество зоомагазини и ветеринарни медицински заведения, които са много на брой в квартала, тъй като в почти всяка къща се отглежда и домашен любимец. Ако искате да градите семейство и това е определящото за вас при избора на недвижими имоти, „Симеоново“ определено е подходяща, но и голяма инвестиция.

Недвижими имоти - Симеоново
Недвижими имоти – Симеоново

Надяваме се, че тази статия ви е била полезна! За нас от Broker360 е удоволствие да ви информираме и запознаваме, за да улесним вашия избор и да го направим обоснован!

А ако сте любопитни да научите още за квартал „Симеоново“, погледнете тук.

Следете и следващите текстове на Broker360 от поредицата, представяща кварталите на София и вашите възможности за закупуване или наемане на жилище там.

Погледнете още:

Апартаменти – „Света Троица“

Разгледайте и нашите оферти за квартал „Симеоново“: https://broker360.bg/offers/list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *