ПРОДАВАТ КООПЕРАТИВНИЯ ПАЗАР В ЛЮЛИН

Кооперативният пазар в Люлин е пуснат за продажба. За нас от Broker360 е удоволствие да ви запознаем с всички детайли около новината. Продължавайте да четете!

Кооперативният пазар
Кооперативният пазар

„Люлин“ е един от най-известните софийски райони, събрал на едно място над 120 хиляди души, което е повече от половината от населението на градове като Бургас, Пловдив и Русе. „Люлин“ е сред столичните квартали, които заемат най-голяма площ и в годините най-много са се разраснали и развили. Това обуславя и разделението му на цели 10 отделни квартала. В последно време „Люлин“ се е обособил като отделна общност, която впечатлява със специфични взаимоотношения, отзивчивост и дружелюбност между живущите в района. Разположен в северозападната част на София и обграден от кварталите „Западен парк“, „Модерно предградие“ и „Филиповци“, район „Люлин“ е застроен предимно с панелни блокове, чието строителство се осъществява през 70-те и 80-те години на миналия век. Гъсто населен, „Люлин“ е един от икономичните квартали на столицата, в който цените на недвижими имоти поддрържат по-ниски, което, от една страна, привлича все повече хора там.

Познати на всички са историите за гаменското отношение и престъпността в тази отдалечена част на града, но статистиките в последните години показват друго. „Люлин“ се развива като една своеобразна общност, в която нищо не липсва. Метростанции, сравнително редовен градски транспорт, училища и детски градини, болнични заведения, големи супермаркети и търговски вериги са пръснати на територията на района и създават удобства на живущите там. Едно от специфичните места в „Люлин“ е и небезизвестния Кооперативен пазар, където можете да откриете почти всичко, което търсите.

Кооперативният пазар
Из коментари в „Капитал“

КООПЕРАТИВНИЯТ ПАЗАР „ЛЮЛИН“

Кооперативният пазар е един от най-старите софийски пазари с обща площ от 11 547 кв.м. /единадесет хиляди петстотин четиридесет и седем квадратни метра/. На тази територия са разположени множество магазини, предлагащи стоки и услуги от всякакво естество. Всеки люлинчанин поне веднъж е ходил на Кооперативния пазар и определено знае за какво изобилие от артикули говорим. Кооперативният пазар граничи на изток с бул. „П. Владигеров, на запад – с парцел I /първи/, на север – с парцел IV /четвърти/ и на юг – с бул. „Захари Стоянов“. Удобната му локация и централното му разположение в люлинския район позволяват той лесно да бъде достигнан не само от люлинчани, а и от жителите на съседните квартали. Това е един от най-посещаваните софийски пазари редом с Женския пазар, пазар „Ситняково“ и пазар „Красно село“, които обаче са по-малки по площ.

Кооперативният пазар
Снимка: Flippin Bobby

НОВИНАТА ЗА ПРОДАЖБАТА

А ето я и новината – Кооперативният пазар се продава! Пуснат за продажба е само терена на Кооперативния пазар, обявен като дворно място, без да се включват сградите, застроени на неговата площ. Имотът е пуснат на търг при начална цена, от която ще започне наддаването, 3 280 000 лв. /три милиона двеста и осемдесет хиляди/. В началната цена е включен ДДС в размер на 166 663.27 лв. /сто шестдесет и шест хиляди и шестстотин шестдесет и три лева и двадесет и седем стотинки/. В обявлението за продажба от 13.05.2019 г. са посочени 12 броя искови молби, останали като тежести на имота. Определени са и дни за провеждане на огледи на Кооперативния пазар – „всеки понеделник, сряда и петък от 17:00 до 19:00 часа“. Търгът ще се състои на 16.07.2019 г. в сградата на Софийския районен съд. Повече подробности за условията на търга можете да прочетете в прикаченото обявление за продажба.

Непосредствено между „Люлин 3“, „Люлин 4“ и „Люлин 6“, до кръстовището на бул. „Джавархавал Неру“, бул. „Захари Стоянов“ и бул. „Панчо Владигеров“ е разположен един от най-мащабните пазари в столицата – Кооперативен пазар „Люлин“, считан за своеобразен център на люлинския район. Без официално да е обявен за такъв, той е познат на всеки жител на София и е отправна точка на всеки люлинчанин. Неслучайно той предизвиква множество шеги и закачки, наричан е „центърът на вселената“ и неговата популярност все повече набира сила в последните години. В момента Кооперативният пазар е собственост на „ИСКРА-21“ АД. Ще бъде ли продаден „люлинският център“ и кой ще бъде неговият нов собственик – остава да разберем!

Кооперативният пазар
Из групата „Люлин“ във Facebook

Останете информирани с Broker360.

Научете повече за „Люлин“ тук.

Вижте обявата за продажна на Кооперативния пазар в Регистъра на публичните продажби: http://sales.bcpea.org/bg/properties/item292046.html

Прочетете още:

Имоти – „Лозенец“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *